Tesla Model Y 2025 ortaya çıktı! İşte ilk görüntüler

Tesla Model Y 2025 versiyonu sızdırıldı. Tesla’nın yeni nesil elektrikli otomobilinin casus görüntüleri ortaya çıktı. Önümüzdeki yıl piyasaya çıkması beklenen model, ilk kez yollarda görüntülendi. Peki Tesla, yeni Model Y ile neler vadediyor?

Tesla Model Y 2025 ile neler değişecek?

Reddit’te yayınlanan fotoğraflarda ön ve arka cephesi kamuflajla kaplanmış Model Y gözler önüne serildi. Konuyla ilgili ortaya çıkan iddialar, aracın kod adının Juniper olacağını ve 2025 Model Y’nin prototipi olduğunu söylüyor.

Güncellenen Model Y, geçtiğimiz yıl Model 3’e uygulanan tasarım değişikliklerini yansıtacak gibi duruyor. Kamuflajın altından görülebildiği kadarıyla Model Y; Model 3’e benzer şekilde daha alçak ve daha düz bir buruna sahip olacak. Farlar da daha ince görünüyor.

Dış tasarımda yapılan değişiklikler arasında C-şekilli arka lambalar, yenilenmiş tamponlar ve Model 3’e benzer yeni tekerlek tasarımları dikkat çekiyor. Ancak kamuflajlı Model Y’nin içinde herhangi bir değişiklik görülmüyor.

Güç aktarma organlarının da aynı kalacağı, ancak çeşitli iyileştirmeler sayesinde sürüş menzilinin artabileceği konuşuluyor. Prototip üzerinde daha düşük yuvarlanma direncine sahip lastikler de öne çıkıyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, yenilenmiş Model Y’nin bu yıl piyasaya sürülmeyeceğini doğruladı. Bu kapsamda Model 3’ü takip edeceğini düşünürsek Nisan ayında yeni versiyonu görme şansımız bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir